Η έντονη πτώση (Melt Down) των διεθνών χρηματιστηρίων δεν άφησε ανεπηρέαστη την τιμή του χρυσού. Έτσι ο χρυσός έφτασε στις 56.000€ / το κιλό. Μια παροδική κίνηση, που ουσιαστικά αφήνει χώρο για νέους επενδυτές; Ο χρόνος θα δείξει. Να τονίσουμε ότι ξεκινάει η περίοδος κατανάλωσης κοσμημάτων στο Β. Ημισφαίριο και ταυτόχρονα η περίοδος των γάμων και των γεννήσεων σε Κίνα και Ινδία, γεγονότα που οδηγούν πάντα τον χρυσό σε υψηλότερα επίπεδα.

Στην Ελληνική αγορά συνεχίζει να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αγορά χρυσών λιρών Αγγλίας, η τιμή της σήμερα είναι στα 395,00€ ανά τεμάχιο. Να αναλογιστούμε ότι η υψηλότερη τιμή που έφτασε ποτέ ήταν 455,00€

Για τους επενδυτές που θέλουν να ξεκινήσουν μία αποταμίευση, ένα έξυπνο νόμισμα είναι η χρυσή λίρα Γαλλίας, η χρυσή λίρα Ελβετίας ή και η χρυσή λίρα Ιταλίας. Πρόκειται για ένα χρυσό νόμισμα με αναγνωρισμένη αξία διεθνώς!

Η τιμή της χρυσής λίρας Γαλλίας, της χρυσής λίρας Ιταλίας και της χρυσής λίρας Ελβετίας είναι σήμερα στα 285,00€ το τεμάχιο.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι η αγορά χρυσών νομισμάτων – επενδυτικών δεν υπόκειται στο καθεστώς Φ.Π.Α. αλλά στην διαδικασία του χαρτόσημου.

_

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ – Υπό την εποπτεία του Ελληνικού Κράτους

Καραολή & Δημητρίου 243, Ηλιούπολη Τ.Κ. 56431, Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία: 2310 651 590 | www.ellinika-antallaktiria.gr