Ψάχνετε για μια ασφαλή και σίγουρη επενδυτική επιλογή;

Έχετε ακούσει ποτέ για τις Αγγλικές χρυσές λίρες;

Αν όχι, τώρα είναι η ώρα να μάθετε γι’ αυτές και να επενδύσετε σε αυτές.

Σε αυτό το άρθρο του ιστολογίου, θα αναφερθώ στην ιστορία των Αγγλικών χρυσών λιρών και γιατί αποτελούν μια εξαιρετική επενδυτική επιλογή.

Θα εξηγήσω ,επίσης, γιατί είναι μια ασφαλής επενδυτική επιλογή αφού η τιμή τους δεν επηρεάζεται από τον πληθωρισμό.

Αγγλική χρυσή λίρα

Οι Αγγλικές χρυσές λίρες είναι μια μορφή νομίσματος που χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον 8ο αιώνα. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες μορφές νομίσματος στον κόσμο και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Η Αγγλική χρυσή λίρα αποτελείται από ένα κράμα χρυσού, το οποίο είναι ένα μείγμα χρυσού και άλλων μετάλλων. Στη συνέχεια, το κράμα σφραγίζεται με την εικόνα του μονάρχη και το οικόσημο της χώρας.

Αυτό είναι που την καθιστά μοναδική και πολύτιμη, και ουσιαστικά κοινά αποδεκτή.

Η αξία μιας αγγλικής χρυσής λίρας βασίζεται στο βάρος και στην περιεκτικότητα του κράματος σε χρυσό.

Τα δύο αυτά μεγέθη είναι τυποποιημένα , η χρυσή λίρα Αγγλίας ζυγίζει 7,98 γρ . και περιέχει 91,60% χρυσό, είναι δλδ Κ22.

Ασφαλής επένδυση

Οι Αγγλικές χρυσές λίρες θεωρούνται ασφαλής επενδυτική επιλογή, καθώς η αξία τους προκύπτει από την αξία του χρυσού και όχι από τις νομισματικές ή άλλες αποδόσεις.

Δεν επηρεάζονται από τον πληθωρισμό

Οι Αγγλικές χρυσές λίρες δεν επηρεάζονται από τον πληθωρισμό, γεγονός που τις καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Μάλιστα, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο , η τιμή του χρυσού αυξάνεται όταν υπάρχουν πληθωριστικές πιέσεις , άρα ανεβαίνει και η αξία της χρυσής λίρας Αγγλίας.

Εν κατακλείδι, οι Αγγλικές χρυσές λίρες αποτελούν μια εξαιρετική επενδυτική επιλογή. Είναι μια ασφαλής και σίγουρη επιλογή που δεν επηρεάζεται από τον πληθωρισμό ή τις διακυμάνσεις της αγοράς.

Η επένδυση σε αγγλικές χρυσές λίρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας και να αυξήσετε τον πλούτο σας.