Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι σε αυτό το άρθρο θα σχολιάσουμε την επιλογή μας με κριτήριο την αξία των διαφόρων νομισμάτων σε χρυσό , και όχι με την πιθανη συλλεκτική ή ιδιαίτερη άλλη υπεραξία που μπορεί να έχουν, για αυτά θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο.

Το κάθε νόμισμα έχει την αξία που του δίνει η περιεκτικότητά του σε βάρος καθαρού χρυσού. Άρα, η αξία του είναι ανάλογη με το βάρος του και την περιεκτικότητα του σε χρυσό , και τα δύο αυτά μεγέθη είναι τυποποιημένα αφού όλα τα νομίσματα ¨κόβονται¨ από νομισματοκοποία , που ακολουθούν πάντα συγκεκριμένες μεθόδους , μέτρα και σταθμά . Ταυτόχρονα, είναι δημοσιευμένα και γνωστά όλα τα στοιχεία που αφορούν τα παραγώμενα νομίσματα . Επομένως , μπορεί ο καθένας να γνωρίζει ποια είναι η ποσότητα του καθαρού χρυσού που περιέχει το κάθε νόμισμα και να υπολογίσει την αντικειμενική του αξία.

Έτσι , είναι κατανοητό ότι η τιμή της χρυσής Λίρας Αγγλίας ( περιέχει 7,32γρ καθαρό χρυσό) θα είναι πιο υψηλή από την χρυσή Λίρα Γαλλίας ( περιέχει 5,80γρ καθαρό χρυσό) και πιο χαμηλή από την αξία του τούρκικου Πεντόλιρου (περιέχει 33,00γρ καθαρό χρυσό).

Συνεπώς, το προσδοκώμενο κέρδος της επένδυσης θα είναι το ίδιο για οποιοδήποτε νόμισμα και εάν επιλέξουμε , ανάλογο της ποσότητας καθαρού χρυσού που περιέχει,και θα ωφείλεται στην άνοδο της τιμής του χρυσού.

Η επιλογή , λοιπόν , του επενδυτικού εργαλείου – νομίσματος θα γίνει όχι με οικονομικούς ,αλλά με πρακτικούς όρους.

Θα επιλέξουμε το χρυσό νόμισμα που είναι πιο εύκολο σε εμάς να ελέγξουμε την γνησιότητά του , μας είναι κοινή η εικόνα του, μπορούμε να ενημερωνόμαστε καθημερινά για την πορεία της τιμής του και μας είναι εύκολη η ρευστοποίησή του.

Με τον τρόπο αυτό αντιλαμβανόμαστε ότι η προτίμηση που δείχνει ο μέσος Έλληνας για την χρυσή Λίρα Αγγλίας είναι δικαιολογημένη, και ουσιαστικά όταν αναφερόμαστε σε χρυσή Λίρα , αυτονόητα θεωρούμε ότι πρόκειται για χρυσή Λίρα Αγγλίας.

Είναι ένα νόμισμα του οποίου η εικόνα είναι γνώριμη σε όλους. Είναι το δώρο στους νεόνυμφους για την αρχή της ζωής τους , είναι το δώρο στο νεογέννητο ,είναι η πολύτιμη κληρονομιά που αφήνει ο παππούς .

Ωστόσο, μέσα από την λειτουργία του γραφείου μας , έχουμε γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια ανθρώπους που μας ζήτησαν και άλλα χρυσά νομίσματα όπως Οθωμανικά , Ιταλικά ή Γαλλικά .

Στο Δελτίο Τιμών της εταιρείας μπορείτε να ενημερωνέστε καθημερινά για τις τιμές των χρυσών νομισμάτων, καθώς και να μας δώσετε παραγγελίες για τα νομίσματα που σας ενδιαφέρουν.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ – Υπό την εποπτεία του Ελληνικού Κράτους

Καραολή & Δημητρίου 243, Ηλιούπολη Τ.Κ. 56431, Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία: 2310 651 590 | www.ellinika-antallaktiria.gr